Ellens dag

Ellen vågnede i godt humør klokken 8 og jeg tog hende ind i sengen til mig. Så morgenammede vi lidt og puttede og moslede – en god måde at starte dagen på. Inden vi skulle ned i vuggestuen skulle vi have noget morgenmad. Man skal bare sige morgen mad til Ellen, så står hun ude ved køkkenskabet. Det er hendes job at sætte skåle, glas og skeer på bordet og det gør hun med stor glæde.

Og så gik turen i klapvogn ned til vuggestuen. Hun er meget glad for vuggestuen og løber ind hver morgen og går straks i gang med at lege. I dag løb hun nu ind i børnehaven, for deres puderum er større og sjovere end vuggestuen. Heldigvis kom Bente forbi og fangede hende og bar hende ind i vuggestuen for mig. De er rigtig søde til at hjælpe mig med de ting jeg har svært ved.

Gyngetur.

Gyngetur.

I dag skulle de sige farvel til en studerende og de havde fået flødeboller! Men Ellens kjole var lige så pæn som da jeg afleverede hende, så jeg ved ikke hvad de gør med de børn – måske er det en nudistinstitution?

Ellen har faktisk ikke haft sko på hele denne uge, jeg synes det er rigtig dejligt at de lader dem gå barfodede og at hun tit er møgbeskidt i ansigt, fødder og hænder. Den anden dag havde hun ikke spist ret meget af sin madpakke. Det var fordi de havde haft lyst til at lave mad over bål – herligt!

Da jeg hentede hende var hendes madkasse væk. Ganske frygteligt, for Ellen plejer at få en halv mad på vejen hjem. Men hun måtte nøjes med en gulerod der var tilbage fra eftermiddagskaffen. Eftermiddagskaffen er en frugtordning vi betaler 95 kroner om måneden for. Så er der gnavegulerødder hele dagen og så brød og frugt om eftermiddagen. Det kan f.eks. være minipizza’er og ananas eller pitabrød og banan. Det ser i hvert fald rigtig lækkert ud.

Men på vejen hjem kom vi forbi legepladsens gynge. Og så skulle der jo lige en gyngetur til. Hun elsker at gynge og kan næsten sige gynge nu.

Kartoffelopgravning.

Kartoffelopgravning.

Vel hjemme fik hun alt tøjet af og legede lidt i sit badebassin. Hun var meget nysgerrig da jeg skulle grave kartofler op, så hun fik lov til at hjælpe. Hun konkluderede at det var “ma'” og lagde hver enkelt kartoffel pænt over på bordet. :)

Nu er hun lige kommet med to legoklodser jeg skulle sætte sammen. Jeg sætter dem sammen og rækker hende dem, hvorefter hun prompte svarer: “Tak.” Det er første gang hun har sagt det. Men nu er det tid til at gå ned mod toget og hente Kåre og ind til ostehandleren efter noget hvid ost til aftensmaden.

Comments are closed.