Børnefamilieydelsen

Jeg er helt med på at der skal ske noget for at rette op på den danske økonomi og jeg synes også at børnefamilieydelsen er et glimrende sted at spare – men ikke som regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at gøre!

Dansk Folkepartis formål er at ramme flest muligt indvandrerfamilier og det har de altså valgt at gøre ved at få indført et loft på 30.000 kroner om året. Man kan simpelthen ikke få mere i børnefamilieydelse fra 2011 – dog med en overgangsordning, så man i 2011 får 30.000 kroner plus 2/3 af det man ellers ville have fået over 30.000 og i 2012 får 30.000 kroner plus 1/3 af det man ellers ville have fået over 30.000.

For os betyder det ikke så meget, men for familien der måske lige har råd til barn nummer to og så får tvillinger betyder det altså rigtig meget! Eller for familier med mere end to børn. Og det er lidt at skyde sig selv i foden, for jeg er sikker på at det vil gøre at der bliver født færre børn og i forvejen har vi et problem, da der kun bliver født 1,8 børn pr. kvinde og der skal 2,1 børn til at opretholde befolkning. Det gør at vi får brug for at “importere” flere mennesker fra udlandet og jeg er ikke helt sikker på at det var det Dansk Folkeparti ønskede.

Mit forslag ville være, og har altid været, at gøre børnefamilieydelsen indkomstafhængig. På den måde vil man kunne spare en masse – og sikkert lige så meget som nu, men man vil kun ramme dem der har råd til det. Det vil naturligvis give lidt ekstra bureaukrati, men jeg tror sagtens det vil kunne betale sig i form af en noget mere rimelig ordning, færre indlæggelser af fejlernærede børn og færre ansøgninger til kommunen om hjælp.

Samtidig vil de jo helt fjerne muligheden for offentligt betalt kunstig befrugtning (dog med 50 millioner sat at målrettet til grupper med særlige behov – jeg antager at det f.eks. er folk der er blevet infertile på grund af sygdom eller ulykker). I Danmark er der årligt 58.000 fødsler, 11.000 reagensglasbehandlinger og 10.000 inseminationer. Man behøver ikke den store samfundsøkonomiske eksamen for at regne ud at det kommer til at give problemer: De rige kan få børn – de fattige må undvære.

Så helt generelt er den plan vist kun med til at skævvride det danske samfund endnu mere end det er i forvejen!


Aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om genopretning af dansk økonomi [pdf]

Comments are closed.