Psoriasisgigt

I dag har jeg været på reumatologisk i Viborg. I forrige uge jeg MR-skannet hele ryggen og i dag skulle vi så høre hvad og hvordan osv.

Nu har vi været til så mange undersøgelser og hver eneste gang har vi fået en sludder for en sladder. Men ikke denne gang!

MR-skanningen viser klare tegn på skader i SI-leddene og dele af lænden som følge af inflammationer – og der er sket en udvikling siden sidste skanning for nogle år siden. Sammenholdt med mine andre symptomer var billedet klart: Psoriasisgigt – hvilken af slagsen det helt præcist var er ikke helt klart, men psoriasisgigt er det i hvert fald.

Så jeg er glad! Jeg er ikke bare hypokonder og der er en forklaring på mine smerter! Det giver jo ikke ligefrem ledforandringer hvis man bare lader som om man har ondt.

Jeg har selv kunnet mærke en forværring i tilstanden over en årrække, så det kommer ikke som nogen overraskelse for os at det er en degenerativ, progressiv sygdom jeg har. Så det er bare positivt at vi nu ved hvad det egentlig er.

I første omgang er behandlingen NSAID (Brufen/Ibumetin osv) og fysioterapi. Hvis ikke det giver god nok effekt vil man overveje at behandle med biologiske midler (Enbrel). Men jeg håber naturligvis det andet er nok til at holde det i skak.

Men det er godt nok rart at vide hvorfor det er mine fingre ikke vil som jeg vil og hvorfor det gør ondt – lige i øjeblikket er det nemlig ikke specielt godt. Og så håber jeg bare at jeg ikke giver nogle af mine kroniske, autoimmune sygdomme videre til tøserne!

One Response to “Psoriasisgigt”

  1. Annika Says:

    Lidt sært sagt i nogles øjne måske, men tillykke :)
    Dejligt at vide hvorfor tingene er som det er.

    Håber behandlingerne kan hjælpe lidt på det, smerter kan man godt undvære.