Eksamen

Jeg var til eksamen i dag i økonomi og markedsanalyse. En mundtlig eksamen, hvor vi skulle have forberedt en præsentation på fem minutter og derefter skulle besvare de spørgsmål vi havde trukket – altså ingen forberedelse på spørgsmålene.

Jeg skulle svare på noget om investeringer, kalkulationsrenter, tekniske og økonomiske levetider i økonomi og indtrængningsstrategier i markedsanalyse. Det er altså svært at forklare hvordan man skal regne ud om det kan betale sig for JYSK at åbne 5.000 butikker i Kina, når man har lært hvordan man regner ud om det kan betale sig at investere i en ny maskine til produktionen!

Men noget fornuftigt må jeg jo have sagt, for jeg fik 10. Så nu har jeg fået 10 i erhvervsret, markedskommunikation og økonomi og markedsanalyse. I det mindste kræver det ikke de store matematiske evner at regne gennemsnittet ud. :)

Jeg ville dog ønske at skolen havde styr på hvad de sagde, mente og gjorde:

Først fik vi at vide at vi fandt ud af fagene når vi trak spørgsmålet og at det ikke havde noget med opgaven at gøre – ikke noget om en præsentation. Så fik vi at vide at vi ville få fagene to hverdage før eksamen – i en mail sendt til vores studieadresse, som ikke kan videresende, og som mange ikke læser. Samtidig fik vi at vide at vi med fordel kunne lave en fem-minutters præsentation at starte på, gerne relateret til opgaven, men at der stadigvæk ikke ville blive eksamineret i forhold til opgaven. I dag – til eksamen – bliver jeg så bedt om at relatere teorien bag investeringer til opgaven!

Så for at sige det mildt: Der er ikke styr på en skid på den skole! Men nu har jeg sommerferie!

2 Responses to “Eksamen”

  1. Lone Says:

    Tillykke med det fine resultat! Du er da sej med alle de gode karakterer. Nu kan du da holde sommerferie med god samvittighed :-)

  2. Trine Says:

    Tak. Ja, det lader til at jeg endelig har fundet noget jeg både gider og kan. Så må vi bare håbe jeg kan få et arbejde bagefter engang. :)

    Nu har jeg haft sommerferie siden i tirsdag og jeg synes allerede det er ved at være lidt kedeligt. Jeg glæder mig til Kåre får ferie – så skal vi geocache!