Så er det tid til en tur i blodbanken

Så er det vist på tide med mit tilbagevendende indlæg om hvor vigtigt det er at give blod.

I Århus er der i øjeblikket stor mangel på blod og det samme gælder mange andre steder. Nogle steder i landet har man været nødt til at aflyse planlagte operationer fordi man ikke har haft det blod der har været nødvendigt.

Der er flere grunde til at der mangler blod. I sommerferien er der altid lidt lavvande i kassen, fordi mange er ude af rejse. Og netop rejserne er også en del af grunden til at der generelt mangler bloddonorer. For flere og flere bliver sat i karantæne fordi de har været i et risikoområde.

Men faktum er at der mangler blod og at rigtig mange sunde og raske mennesker sagtens kan give blod, men bare ikke kan tage sig sammen til det. Til jer vil jeg bare sige: Tag jer dog sammen! En times afslapning et par gange om året kan hjælpe med at redde liv eller at give et værdigt liv. Og kan du ikke lide at se på nålen, så tag og smil til den søde sygeplejerske ved siden af eller tag en bid chokolade eller en tår cola. Og tænk på at netop dit blod måske er det der gør forskellen på liv eller død for et andet menneske.

Læs mere om at give blod på www.bloddonor.dk. Du kan også tilmelde dig som donor på Skejby Sygehus.


Stiften, Skejby mangler blod – alt for få vil stikkes, 8. juli 2009

Comments are closed.