Om geocaching

Geocaching er en sport som forener natur og teknik. Ved hjælp af en GPS-modtager finder man skatte, eller cacher som vi kalder dem, ude i naturen. En cache er typisk en plastikbøtte eller lignende som indeholder en logbog og nogle bytteting af ringe værdi. Hvis man lægger noget andet af samme værdi må man tage en ting fra cachen. Så skriver man i logbogen og gemmer cachen igen. Når man så kommer hjem logger man at man har fundet cachen på cachens hjemmeside på geocaching.com.

Der er flere forskellige slags caches. Nogle gange kan man køre lige hen til cachen, andre gange skal man løse opgaver på vejen og andre gange igen skal man have løst en opgave hjemmefra. Men de fleste gange kræver det at man kommer ud og får noget frisk luft og noget motion. I dag er der lige knap 7000 skatte gemt rundt omkring i Danmark. Og ude til højre kan du se hvor mange vi har fundet.

Hvis du selv har lyst til at prøve, skal du bare have fat i en GPS-modtager og registrere dig på geocaching.com. Så kan du finde koordinaterne til alle geocaches i hele verden og så er det bare at komme ud i naturen. Eller i byen, for der er også masser af caches i byerne.

God tur, men pas på – det er vanedannende. :)

Geocaching - Ellen 3 uger
Siri, Ellen og jeg på en cachetur. Ellen er tre uger.