|
|
|
Desserter
Fritterguf
Hindbærsovs
Karameller
Grøn softice
Ingredienser
- 4-6 bananer
- 1 liter tykmælk eller hvad der nu lige er på tilbud
- 10 makroner
Fremgangsmåde
- Hæd tykmælken i en skål.
- Skær bananerne i skiver og kom dem i skålen.
- Knus makronerne ned i skålen og vend det hele sammen.
Kommentarer
Jeg har endnu ikke mødt nogle børn der ikke kunne lide
Fritterguf.
Antallet af makroner kan varieres alt efter hvor sødt man vil
have det.
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Hindbærrene pureres, enten gennem en si eller med en
blender.
- Hindbærsovsen smages til med sukker.
- Serveres kold.
Kommentarer
Det er meget svært at angive en mængde sukker der passer,
det kommer meget an på hvornår de er plukket og hvilken
sort de er.
Sovsen er alle tiders til is eller chokoladekage.
Ingredienser
- 50 g margarine
- 1 dl sukker
- 1 dl fløde
- 1 dl sirup
- smagsstof
Fremgangsmåde
- Det hele kommes i en gryde og opvarmes til det er flydende.
- Lad det småkoge indtil det størkner når det
kommes i et glas koldt vand.
- Hæld det ud på en bageplade med papir.
- Lad det størkne og knæk eller skær det i
passende stykker.
Kommentarer
Min veninde og jeg lavede altid de her karameller inden vi skulle
på spejderlejr. De var vældig populære. Mor var
godt nok sommetider lidt trætte af os, men vi kan da ikke
gøre for at vi kom til at tage den forkerte gryde, vel?
Som smagsstof kan man bruge kakao, nødder, kokos,
appelsinkoncentrat, pebermyntedråber og en masse andre ting.
Prøv dig frem.
Ingredienser
- 1 liter god vanilleis
- grøn frugtfarve
- pebermynteessens
Fremgangsmåde
- Lad isen tø lidt op i en stor skål, gerne i
køleskabet, det gør optøningen mere jævn.
- Pisk isen med frugtfarve indtil farven er tilstrækkelig
giftig.
- Smag isen til med pebermynteessens.
- Server evt. med hindbærsovs.
Kommentarer
Denne is var altid en kæmpe succes til vores
børnefødselsdage. Sat sammen med hindbærsovsen ser
det virkelig giftigt ud.
Hvis det er til børn skal man ofte holde lidt igen på
pebermynteessensen.
|
|
|