|
|
|
Frokostretter, forretter og tilbehør
Agurkesalat
Bulgursalat
Bønnesalat
Grøn salat med flødedressing
Pølsebrød
Sukkerkogte æbler med ribsgele
Torskerognssalat
Agurkesalat
Ingredienser
- 1 agurk
- ½ dl vand
- ½ dl eddike
- 2-3 spsk sukker
- salt
- peber
Fremgangsmåde
- Agurken skæres i meget tynde skiver.
- Marinaden blandes og smages til.
- Agurkeskiverne blandes i og salaten trækker en times tid.
Kommentarer
Agurken kan også rives på et rivejern. Det er både
hurtigere og nemmere, men det ser ikke så pænt ud.
Serveres bl.a. til helstegt laks
og gammeldags kyllingesteg.
Ingredienser
- 2 dl bulgur
- 4 dl vand
- 100 g cherrytomater
- 1 lille salatagurk
- 1 lille salatlø
- 1 bundt frisk mynte, citronmelisse kan bruges
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk hvidvinseddike
- salt
- hvid peber
Fremgangsmåde
- Bulguren skylles godt, kommes i en gryde med 4 dl vand og lidt
salt og koger under låg til alt vandet er væk.
- Mynten skylles og hakkes.
- Olien og eddiken blandes med mynten og det smages til med salt og
peber.
- Tomaterne, agurken og løget skæres i små
stykker og blandes i dressingen.
- Smag evt. til igen, tomater har det med at kræve en del
salt.
- Når bulguren er blevet kold vendes den sammen med resten.
- Serveres med et godt brød.
Kommentarer Mange bruger balsamicoeddike, det smager
også godt, men sørg for at bruge en lys eddike, ellers
bliver salaten uappetitlig.
Ingredienser
- 500 g fine, grønne bønner
- 3 fed hvidløg
- 2 æg
- ½ dl olivenolie
- salt
Fremgangsmåde
- Bønnerne koges let, der skal stadig være bid i dem.
- Æggene koges, de skal være hårdkogte.
- Hvidløget knuses og æggene hakkes og blandes i olien.
- Bønnerne vendes i dressingen og det smages til med salt.
Kommentarer
Serveres som tilbehør til kraftigt kød, er helt perfekt
til culottesteg og ostekartofler.
Mængden af hvidløg varieres efter hvidløggets
styrke og ens smagsløg.
Grøn salat med flødedressing
Ingredienser
- et salathoved af den "bløde" slags, som man selv har i
haven
- ½ dl fløde
- eddike eller citronsaft
- salt
Fremgangsmåde
- Salaten skylles og rives/skæres i strimler.
- Fløden piskes let og smages til med eddike og salt.
- Salaten vendes i dressingen.
Kommentarer
Dette har altid været min foretrukne salat til gammeldags kyllingesteg.
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Brug kun hvedemel i dejen, brug kun 50 g gær og tilsæt
lidt ekstra salt.
- Mens dejen hæver 1. gang skæres pølserne i
halve.
- Dejen deles i 16 stykker der hver formes til en rektangel.
- Der pakkes et stykker pølse ind i hver klat dej.
- Pølsebrøddene hæver 15 minutter og pensles med
æ.
- Bages ca. 15 minutter ved 200°C.
Kommentarer
Man kan evt. skære dejen ud i trekanter og lave
pølsehorn.
Vil man have en lettere dej, skal man blot tilsætte et æg
og lidt ekstra margarine.
Ingredienser
- 4 syrlige æbler
- 1 liter vand
- 1 dl sukker
- ribsgele
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne, skær dem i halve og fjerne kernehuset.
- Hæld vand og sukker i en høj pande og bring det i
kog.
- Læg æblerne forsigtigt i vandet, "hullet" skal vende
opad.
- De skal kun koge, så de lige er knap møre.
- Lad dem blive kolde og server dem med en klat ribsgele i "hullet".
Kommentarer
Egner sig fortrinligt til vildt og kød stegt som vildt, er
desuden uundværlig til andesteg.
Ingredienser
- 1 dåse torskerogn
- 150 g rygeost
- 1 lille gulerod
- 1 lille løg
- ½ tsk herbes de Provence
- 250 g frisk båndpasta
- salt
Fremgangsmåde
- Pastaen koges og køles af.
- Torskerognen og rygeosten blandes med krydderierne, hvis det er for
"tørt", kan man tilsætte en anelse vand.
- Guleroden og løget skrælles og skæres i meget
små tern og blandes i torskerognsblandingen.
- Blandingen smages til med salt og pastaen vendes i.
Kommentarer
Salaten bliver endnu bedre hvis du bruger friskkogt torskerogn.
|
|
|